Samospráva štartuje projekt komunitnej práce v osade Podskalka

11.11.2011 Humenné

Humenné 11. novembra (TASR) - Mesto Humenné odštartovalo počas tohto mesiaca projekt terénnej, komunitnej a sociálnej práce zameraný na riešenie rómskej problematiky v miestnej lokalite s názvom Podskalka. Samospráva získala na realizáciu projektových aktivít nenávratný finančný príspevok z prostriedkov Európskej únie (EÚ) v sume 91.000 eur.
Podľa slov Miroslava Turčana z Mestského úradu v Humennom sú cieľovými skupinami projektu, ktorý potrvá do roku 2013, obyvatelia Podskalky, ktorí sú z dlhodobého hľadiska v nepriaznivej sociálnej situácii. Ide aj o ľudí so závislosťami od drog či alkoholu, osamelých Humenčanov odkázaných na pomoc iných, nezamestnaných bez vzdelania i rizikové skupiny detí a mládeže.
\"Cieľom projektu je zmiernenie sociálneho vylúčenia a zlepšenie životných podmienok týchto obyvateľov osady Podskalka. Chceme sa zároveň zamerať aj na zníženie sociálnej deprivácie v prirodzenom rodinnom prostredí, ako aj zlepšenie integrácie marginalizovanej rómskej komunity do majoritnej spoločnosti,\" uzavrel Turčan.
 

Vyberte región

mark